Ametistul „Esența violetului”

AMETISTUL

Ametistul „Esența violetului”

Numele de Ametist provine din greacă – méthystos („intoxicat”), o referire la credința că piatra și-a protejat proprietarul de beție. Obține o culoare violet minunată din compușii de fier sau mangan din roca gazdă și este adesea încălzită în mod obișnuit pentru a scoate o culoare violet mai profundă. Este cea mai râvnită culoare violet saturată, puternică.
Ametistul a fost la fel de scump ca smaraldul sau rubinul până în secolul al XIX-lea, când au fost descoperite depozite mari din acesta în Brazilia. Astăzi este cel mai apreciat din familia Quartz și  se găsește în Rusia, Brazilia, Uruguay, Madagascar, Zambia și părți ale Statelor Unite.

Un pic de istorie despre Amethyst

Grecii antici purtau ametist ca amulete și făceau vase de băut decorate în ele pentru a se împiedica să se intoxice.În Evul Mediu, a fost considerat un simbol al regalității și o „bijuterie cardinală” și a fost folosit pentru a decora regalii englezești.
Soldații europeni medievali purtau amulete de ametist pentru a-i proteja în luptă.Egiptenii antici foloseau ametist pentru a se proteja de gândurile înfricoșătoare și vinovate.Un ametist este a noua piatră din pieptarul lui Aaron – purtată de marele preot al lui Israel și una dintre cele zece pietre pe care au fost gravate numele triburilor lui Israel.
Sfântul străvechi Sf. Valentin, patronul iubirii, purta un inel de ametist sculptat cu un cupidon. Prin urmare, de ce este și piatra de naștere a lunii februarie.Tibetanii au considerat întotdeauna ametistul ca fiind sacru pentru Buddha și fac din el mărgele de rugăciune.

Delhi Purple Sapphire – piatra pretioasa blestemata furata din India in 1857

 „Safirul” Delhi – este de  fapt un ametist. A fost identificat greșit în secolul al XIX-lea. Se spune că este blestemat, deoarece a fost jefuit dintr-un templu din Kanpur, India, în https://www.vulcans-forge.com/blog-post/cursed-gemstones-the-delhi-purple-sapphiretimpul sângerosului revolt indian din 1857. Acum se află în colecția Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

https://www.vulcans-forge.com/blog-post/cursed-gemstones-the-delhi-purple-sapphire

Broșa cu ametist Morris – realizată cel mai probabil în perioada edwardiană și prezintă un ametist spectaculos în formă de inimă de 96 de carate, înconjurat de diamante și fixat în platină și aur galben. A fost donată Instituției Smithsonian de către doamna M. Morris în 1973 și este acum expusă la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington.
Împărăteasa Uruguayului, cea mai mare geodă de ametist din lume
Numele de Ametist provine din greacă – méthystos („intoxicat”), o referire la credința că piatra și-a protejat proprietarul de beție. Obține o culoare violet minunată din compușii de fier sau mangan din roca gazdă și este adesea încălzită în mod obișnuit pentru a scoate o culoare violet mai profundă. Este cea mai râvnită culoare violet saturată, puternică.
Ametistul a fost la fel de scump ca smaraldul sau rubinul până în secolul al XIX-lea, când au fost descoperite depozite mari din acesta în Brazilia. Astăzi este cel mai apreciat din familia Quartz și  se găsește în Rusia, Brazilia, Uruguay, Madagascar, Zambia și părți ale Statelor Unite.Ametistul este piatra de naștere din februarie și bijuteria de sărbătoare pentru a 6-a și a 17-a aniversare a nunții.

VINDECAREA AMETISTULUI ȘI SENSUL SPIRITUAL

° Cristalele de ametist sunt excepționale pentru a oferi protecție spirituală, forță interioară și claritate a minții, făcându-le un instrument clasic de meditație.

° Proprietățile vindecătoare ale ametistului includ, de asemenea, acționarea ca o formă naturală de ameliorare a stresului și atragerea energiei pozitive în timp ce scapă corpul de orice emoții negative, se spune că ajută la întărirea sistemului imunitar și la vindecarea oricăror dezechilibre care se află în organism.

° Se spune că sunt benefice mediului înconjurător, lucrând pentru a purifica orice spațiu de vibrații negative.

Psihologia culorii – violet

Creativitate,  bogăție,  liniște,  contemplativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi0

Nu aveti produse in cos

× Cum va putem ajuta?