fbpx

Claritatea unui diamant

Ce inseamna claritatea diamantului ?

INCLUZIUNI:

Claritatea este o măsură a mărimii și numărului de imperfecțiuni, numite „incluziuni”, care apar în mod natural într-un diamant. Aceste incluziuni sunt naturale și apar în toate diamantele, cu excepția cazului în care diamantul este clasificat „fără defecte”. Diamantele impecabile sunt extrem de rare și foarte scumpe.

CE CLARITATE ESTE POTRIVITA PENTRU MINE?

Dacă claritatea este importantă pentru dvs., dar bugetul dvs. nu permite VVS1 sau VVS2, ar trebui să luați în considerare VS1-VS2. Diamantele clasificate VS1 sau VS2 par impecabile cu ochiul liber, dar sunt mai puțin costisitoare decât VVS1/VVS2. 

GRAD DE CLARITATE:

Diamantele cu cele mai puține/mai mici incluziuni primesc un grad de claritate mai mare decât diamantele cu mai multe/mai mari incluziuni. Incluziunile sunt în general microscopice și adesea nu sunt vizibile fără mărire. Puteti consulta diagrama de calitate a diamantului in imaginaea atasata.

 

CEA MAI POPULARA ALEGERE

Cea mai populară alegere a noastră de claritate este SI1 sau SI2, motivul pentru care aceasta este, deși acestea sunt două dintre cele mai inferioare clase disponibile, pietrele SI1 vor fi „curate pentru ochi”, astfel încât nu veți vedea niciun semn în diamant. Pietrele SI2 vor avea adesea urme/incluziuni vizibile, dar reprezintă un raport calitate-preț foarte bun, deoarece adesea nu puteți vedea semnele decât dacă inspectați îndeaproape diamantul.

Dacă prețuiți dimensiunea în detrimentul clarității, pietrele SI1/SI2 sunt cea mai bună opțiune, totuși, dacă prețuiți claritatea față de dimensiune, ați putea alege o piatră clasificată VS sau VVS cu o greutate mai mică în carate. Exemplu – o piatră gradată SI2 de 0,60 ct poate fi un preț similar cu o piatră gradată VS2 de 0,50 ct.


Citeste mai multe despre diamante


Vezi catalogul de bijuterii

Cos de cumparaturi0

Nu aveti produse in cos

× Cum va putem ajuta?