fbpx

CULOAREA UNUI DIAMANT

Un diamant poate împărți lumina într-un spectru de culori (precum o prismă). Culoarea dintr-un diamant acționează ca un filtru și diminuează spectrul de culori emise.

Cu cât diamantul are mai puțină culoare, cu atât gradul de culoare este mai bun.

Gradele de culoare variază de la D, care este total incolor, la Z, care este o culoare galben pal sau maro. Diamantele care sunt „incolore” (clasate D, E sau F) sunt foarte rare și solicită prețuri premium. Ochiului neantrenat va fi foarte dificil să facă distincția între notele D, E sau F.

G, H, I și J sunt „aproape incolore” și reprezintă un raport calitate-preț excelent. G și H sunt uneori numite „alb rar” și sunt cele mai căutate din grupul „aproape incolor”.  

Lista gradelor de culoare ale diamantelor

Culorile diamantelor disponibile pe diamondstone.ro

Culoare D – incolor

Cel mai înalt grad de culoare pe care îl poate avea un diamant, ceea ce înseamnă că piatra este complet incoloră. Diamantele de culoare D sunt extrem de rare și, prin urmare, au cele mai mari prețuri.

Culoare E – incolor

Al doilea cel mai înalt grad de culoare pe care îl poate avea un diamant. Clasate drept incolore, diamantele de culoare E vor avea doar cele mai mici urme de culoare care pot fi detectate doar de un expert gemolog.

Culoare F – incolor 

Cel mai puțin costisitor dintre diamantele premium „incolore” (D, E și F). Diamantele de culoare F sunt clasificate ca fiind incolore, deoarece urmele de culoare pot fi detectate doar de un expert gemolog.

Culoare G – aproape incolor

Cea mai mare dintre clasele „aproape incolore”, diamantele de culoare G au o ușoară diferență de culoare, dar numai dacă sunt comparate una lângă alta cu clasele D sau E. Culoarea G pare incoloră odată ce se stabilește, deci este un raport calitate-preț excelent.

Culoare H – aproape incolor

Al doilea cel mai înalt grad dintre clasele „aproape incolore”, diamantele de culoare H apar în continuare incolore, dacă nu sunt comparate direct cu clasele superioare. Culoarea H este o alegere populară, deoarece pare albă odată fixată și este cel mai bun raport calitate-preț.

Cos de cumparaturi0

Nu aveti produse in cos

× Cum va putem ajuta?