fbpx

DIAMANT FARA CONFLICT

Diamondstone comercializeaza  diamante care provin numai din surse legitime si NU SUNT implicate în conflictele de finanțare. Suntem ferm împotriva diamantelor din zone conflict și a daunelor pe care le provoacă. 

Garantăm că toate diamantele noastre sunt din tari fără conflicte, pe baza garanțiilor scrise de la furnizorii noștri 

Prin urmare, ne putem asigura că diamantele pe care le alegeți să fie montate în bijuteri nu provin din nicio zonă de conflict 

Când achiziționăm diamante de la furnizori de diamante , aceștia oferă o garanție scrisă că diamantele nu au fost implicate în conflict de finanțare. Toți furnizorii noștri de diamante urmează Procesul Kimberley.

Ce este un diamant fără conflicte?

Diamantele de conflict, sau diamantele de sânge, așa cum sunt uneori cunoscute

Multe dintre aceste diamante sunt extrase în Africa și problema a intrat în atenția lumii în anii 1990 odată cu mediatizarea atrasă de războiul din Sierra Leone.

Diamantele fără conflicte, cunoscute și sub numele de diamante fără cruzime sau etice, e

Ce este Procesul Kimberley?

Procesul Kimberley este sistemul dezvoltat pentru a garanta sau certifica statutul fără conflicte al diamantelor.

Deși ONU a atras atenția asupra problemelor legate de diamantele de conflict, industria diamantelor însăși a luat măsurile necesare pentru a dezvolta un proces de certificare a originii diamantelor.

În 2002, o nouă organizație a fost formată de industria diamantelor, Consiliul Mondial al Diamantului.

 Această organizație a stabilit procedurile specifice prin care diamantele brute puteau fi certificate ca provenind dintr-o sursă neconflictuală.

 Planul a fost aprobat de ONU în 2002 și a fost pusă în mișcare Schema de certificare a procesului Kimberley.

Procesul Kimberley cere ca expedierile de diamante să fie importate și exportate numai în țările care participă la sistem. Livrările de diamante brute necertificate nu pot intra sau părăsi granițele unei țări participante. Acest lucru asigură că diamantele de conflict nu intră pe piața legitimă a aprovizionării cu diamante.

Pentru a afla mai multe despre procesul Kimberly, puteți verifica https://www.kimberleyprocess.com

Importanța Alegerea Unui Diamant Fără Conflict

Alegerea unui diamant fără conflict este importantă nu doar din punct de vedere etic, ci și pentru a sprijini practici de afaceri responsabile și durabile. Prin achiziționarea de diamante etice, consumatorii contribuie la susținerea comunităților locale, la protejarea mediului și la promovarea păcii și securității în regiunile afectate de conflicte. Este un pas important spre un comerț mai responsabil și mai just.

Așadar, atunci când alegeți un diamant fără conflict, nu doar că obțineți o bijuterie de o frumusețe remarcabilă, dar și sprijiniți valorile etice și contribuți la o lume mai bună.

 
 

Cos de cumparaturi0

Nu aveti produse in cos

× Cum va putem ajuta?