fbpx

Design si personalizare la comanda

INTREBARI FRECVENTE

Ce inseamna procesul de creatie al unei bijuterii custom ?

La DiamondStone procesul de creatie al unei bijuterii la comanda  se ghideaza dupa patru pasi principali si esentiali. Fiecare pas este finalizat intern in atelierul nostru din Calea Victoriei – Bucuresti.

Cei patru pasi sunt:

  1. Consultatia
  2. Schita
  3. Redarea in CAD
  4. Modelul in Rasina

Pot folosi metalul meu cat si propiile pietre ?

Sigur! Putem realiza o bijuterie personalizata cu metalul si pietrele dumneavoastra.

 

Noi, echipa DiamondStone, intelegem perfect valoarea sentimentala si emotionala a pietrelor pretioase/diamantelor pe care le detineti sau le aveti ca mostenire.

 

Ne bucuram sa luam parte la realizarea unei bijuterii decorate cu pietre pretioase sau diamante ce au o valoare sentimentala.

Cat dureaza procesul de creatie al unei bijuterii ?

In functie de gradul de dificultate, procesul de creatie al unei bijuterii  poate avea un timp mediu de 3-4 saptamani. Insa in cei peste 20 de ani de experienta, am reusit sa realizam proiecte inainte de termen.

 

Daca sunteti interesat/a de realizarea unei bijuterii , dar aveti la dispozitie un timp scurt, nu ezitati sa ne contactati, cu siguranta vom gasi o solutie de a realiza un proiect adaptat timpului dumneavoastra.

1. Consultatia

Primul pas în procesul de bijuterii custom este să vă întâlniți cu unul dintre designerii noștri interni pentru o consultație personalizată.

 

În timpul acestei întâlniri inițiale, designerul va afla mai multe despre proiectul pe care l-ați avut în vedere, despre estetica generală a designului și va evalua orice pietre prețioase sau metal pe care doriți să le utilizați în proiectul dumneavoastra.

 

O consultație in privinta personalizarii unei bijuterii durează de obicei între 30 și 60 de minute.

2. Schita

 

După consultarea cu dumneavoastră, designerul va lucra la o serie de schițe de mână și vă va anunța când schițele sunt gata de văzut. Schițele sunt de obicei finalizate la 3-7 zile de la consultarea inițială și reprezintă primul pas în a da viață proiectului dumneavoastra.

La a doua întâlnire, designerul va trece peste schițele pe care le-a creat pentru dumneavoastra și va răspunde la orice întrebări pe care le aveți.

Odată ce ați selectat o schiță care vă place, designerul poate oferi informatii concrete despre costul piesei.

Prețul bijuteriilor personalizate depinde de mulți factori diferiți, inclusiv tipul de metal, tipul de piatră, numărul de pietre prețioase și complexitatea designului.

3. Redarea CAD

Odată ce ați aprobat o schiță, designerii noștri folosesc proiectarea asistată de computer (CAD) pentru a crea randări foto-realiste pentru a aduce cu adevărat bijuteriile dvs. personalizate la viață.

 

Randările CAD durează de obicei 3-7 zile pentru a se finaliza și vă vor fi trimise prin e-mail odată ce sunt gata. În timpul procesului de randare CAD, puteți solicita cu ușurință comparații alăturate ale diferitelor combinații de metal, dimensiuni de pietre, lățimi de benzi etc. Procesul CAD vă ajută cu adevărat să vizualizați creația dvs. de bijuterii și vă asigură că creăm o bijuterie pe care o veți iubi.

 

Lucrul în CAD poate consuma mult timp. Un designer poate petrece până la 4 ore în CAD creând o singură piesă de bijuterii.

 

Din acest motiv, avem nevoie de un un avans de 30 % pentru a trece în procesul de randare CAD.

4. Modelul din Rasina

După ce ați aprobat randările CAD, ultimul pas este crearea unui model în rasina 3D.

 

Folosind imprimanta noastră 3D la fața locului, vom crea un model în mărime naturală al piesei.

 

Modelul din ceară vă ajută să vizualizați dimensiunea și proporția exactă a piesei finite.

În timpul procesului de modelare în rasina, puteți solicita în continuare modificări suplimentare dacă este necesar. Crearea unui model de ceară 3D durează de obicei 3-7 zile.

 

După ce ați aprobat modelul de rasina, trecem la producție.

 

Toată producția a  bijuteriei, inclusiv turnarea metalului, montarea  pietrei(pietrelor) și lustruirea finală este finalizată la fața locului, in atelierul din Bucuresti  .

 

Fabricarea durează de obicei 10-14 zile.

DETALII GENERALE ALE UNUI PROIECT PERSONALIZAT

In realizarea unei bijuterii la comanda trebuie sa tinem cont de anumite detalii generale: Bugetul alocat proiectului | Dimensiunile bijuteriei | Mesajul gravat daca se doreste | Timpul de finalizare al proiectului dorit.

 

Aceste detalii sunt necesare pentru un proiect realizat cu succes. Un proiect bine definit si discutat in cele mai mici detalii este secretul unei bijuterii cu amprenta unica, desavarsita si de o frumusete aparte.

DETALII DE DESIGN

O bijuterie cu adevarat unica trebuie sa tina cont de aceste detalii pentru a face diferenta: Pietrele ce se doresc a fi montate pe bijuterie (diamant, safir, rubin sau orice piatra pretioasa), Greutatea pietrelor (carajul) / Dimeniunea pietrelor, Tipul metalului.


Stabilind inca de la inceput detaliile de design, cu siguranta bijuteria realizata va fi aparte si deosebita.

PROIECTE DE BIJUTERII la comanda REALIZATE IN ATELIERUL NOSTRU

Cos de cumparaturi0

Nu aveti produse in cos

× Cum va putem ajuta?