Rubinul: Piatra Prețioasă a Pasiunii și Puterii

Rubinul: Piatra Prețioasă a Pasiunii și Puterii

 

Originea și Semnificația Rubinului

Rubinul este o piatră prețioasă cu o istorie îndelungată și o semnificație profundă în multe culturi din întreaga lume. Originea numelui său provine din limba latină “ruber”, care înseamnă “roșu”, întrucât această piatră se remarcă prin nuanța sa vibranta de roșu, datorată prezenței oxidului de crom în compoziția sa.

De-a lungul istoriei, rubinul a fost asociat cu dragostea, pasiunea și puterea. În antichitate, se credea că rubinul aduce noroc, protecție și iubire, fiind considerat o piatră a vitalității și a curajului. De asemenea, rubinul a fost asociat cu zeița dragostei, Venus, și a fost considerat simbolul pasiunii și al angajamentului profund în relații.

Proprietățile Fizice și Metafizice ale Rubinului

Rubinul este o varietate de corindon, alături de safir, și se distinge prin culoarea sa roșie intensă. Cu un nivel de duritate de 9 pe scara Mohs, rubinul este una dintre cele mai dure pietre prețioase, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în bijuterii de înaltă calitate.

Din punct de vedere metafizic, rubinul este asociat cu chakra inimii și cu elementul focului. Se crede că purtarea rubinului poate intensifica pasiunea și energia vitală, stimulând dorința și motivația. De asemenea, rubinul este considerat a fi o piatră a protecției, care poate îndepărta energiile negative și poate promova claritatea mentală și stabilitatea emoțională.

Bijuteriile cu Rubin: Eleganță și Refinede

Bijuteriile cu rubin sunt apreciate pentru frumusețea lor inegalabilă și pentru modul în care strălucesc și fascinează privirile. Aceste bijuterii sunt realizate în principal din aur și sunt adesea accentuate cu diamante sau alte pietre prețioase, pentru a le conferi un aspect luxos și sofisticat.

Un inel cu rubin poate fi un simbol al iubirii și angajamentului într-o relație, în timp ce cerceii cu rubin pot adăuga o notă subtilă de culoare și strălucire unei ținute elegante. Colierele și brățările cu rubin sunt piese de declarație care atrag atenția și emană eleganță și rafinament.

Rubinul, cu frumusețea și semnificațiile sale adânci, a fost adesea ales de personalități celebre pentru a-și completa ținutele și pentru a exprima anumite aspecte ale personalității lor. Iată câțiva dintre cei mai cunoscuți oameni care au purtat bijuterii cu rubine:

 1. Elizabeth Taylor: Legendara actriță Elizabeth Taylor era cunoscută pentru pasiunea ei pentru bijuterii excepționale. Ea a purtat un inel cu rubin masiv, numit “Inelul Burman”, care a fost un cadou de la Richard Burton. Rubinul din inelul ei era de o culoare intensă și de dimensiuni impresionante, simbolizând dragostea lor pasională.

 2. Prințesa Diana: Indiferent de situația în care se afla, Prințesa Diana a fost mereu un model de eleganță și stil. Ea a fost adesea văzută purtând bijuterii cu rubine, inclusiv o pereche de cercei impresionanți și un colier elegant. Rubinul era considerat a fi una dintre pietrele sale prețioase preferate și era asociat cu grația și feminitatea sa naturală.

 3. Jacqueline Kennedy Onassis: Faimoasa soție a președintelui american John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy Onassis, a fost o adeptă a eleganței clasice. Ea a purtat deseori bijuterii cu rubine, inclusiv un inel impresionant și un colier deosebit. Aceste bijuterii au subliniat rafinamentul și stilul său inconfundabil.

 4. Cleopatra: Legendară regină a Egiptului antic, Cleopatra era cunoscută pentru frumusețea și farmecul său. Ea era adesea portretizată purtând bijuterii cu rubine, care îi accentuau noblețea și puterea în timpul domniei sale.

 5. Regina Victoria a Marii Britanii: Regina Victoria a fost o mare admiratoare a bijuteriilor cu rubine. Ea a purtat deseori broșe și coliere cu rubine, considerând aceste bijuterii ca fiind simboluri ale puterii și ale statutului regal.

Aceste personalități au ales rubinele pentru a-și exprima individualitatea, eleganța și puterea lor, transformând aceste pietre prețioase în simboluri ale unicității și rafinamentului.Citeste
CITESTE

Frumusețea Bijuteriilor cu Rubin

Bijuteriile cu rubin sunt apreciate pentru frumusețea lor unică și pentru modul în care strălucesc și fascinează privirile. Rubinul este folosit într-o varietate de piese de bijuterii, inclusiv inele, cercei, coliere și brățări, conferind acestor piese o notă de eleganță și rafinament.

Un inel cu rubin poate fi o alegere perfectă pentru o bijuterie de logodnă, simbolizând dragostea eternă și angajamentul profund. Cerceii cu rubin adaugă un accent subtil de culoare și strălucire oricărei ținute, în timp ce un colier cu rubin poate fi o declarație de stil și eleganță.

Frumusețea rubinului este accentuată de prezența altor pietre prețioase sau metale prețioase, precum diamantele sau aurul. Combinând rubinul cu alte elemente, se pot crea bijuterii spectaculoase și memorabile, care să încânte și să impresioneze orice privitor.

bratara rubin

vezi pret

Calitatea rubinelor este determinată de mai mulți factori, care includ culoarea, claritatea, tăietura și caratul. Iată o descriere mai detaliată a acestor aspecte:

 1. Culoarea: Culoarea este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea calității unui rubin. Rubinele de cea mai înaltă calitate au o culoare roșie profundă, vibrantă și uniformă, fără nuanțe nedorite sau pete. Culoarea ideală a rubinului este adesea descrisă ca “roșu sânge de porumbel”.

 2. Claritatea: Claritatea se referă la absența imperfecțiunilor interne și a imperfecțiunilor de suprafață în piatră. Rubinele de cea mai înaltă calitate sunt transparente și au puține sau deloc incluziuni vizibile cu ochiul liber. Imperfecțiunile pot afecta strălucirea și frumusețea pietrei.

 3. Tăietura: Tăietura se referă la modul în care o piatră este tăiată și slefuită pentru a maximiza strălucirea și frumusețea sa. Un rubin bine tăiat va avea fațete uniforme, simetrice și va reflecta lumina în mod corespunzător, creând astfel un joc de culori impresionant.

 4. Caratul: Caratul este unitatea de măsură pentru greutatea unei pietre prețioase. În general, rubinele mari sunt mai rare și mai valoroase decât cele mici, iar prețul crește proporțional cu dimensiunea pietrei.

Pentru a determina calitatea și valoarea unui rubin, este important să se țină cont de toți acești factori în ansamblu. Un rubin de calitate superioară va avea o combinație ideală a acestor caracteristici și va emana o frumusețe și o strălucire remarcabile.

 

    

Totul Despre Rubin: Semnificație, Proprietăți Terapeutice și Valoare

Rubinul este una dintre cele mai prețioase și remarcabile pietre prețioase din lume, cu o istorie îndelungată și o semnificație adâncă. În acest articol, vom explora semnificația rubinului, proprietățile sale terapeutice și valoarea sa în lumea bijuteriilor.

Semnificație și Simbolism

Rubinul este adesea asociat cu pasiunea, iubirea și puterea. Cu o nuanță vibrantă de roșu, această piatră prețioasă simbolizează focul interior și energia vieții. De-a lungul istoriei, rubinul a fost considerat o piatră a dragostei și a pasiunii, fiind asociat cu zeițele războiului și ale dragostei în mitologia multor culturi. Se spune că rubinul stimulează iubirea și dorința, oferind purtătorului său putere, curaj și vitalitate.

Proprietăți Terapeutice

Pe lângă frumusețea sa estetică, rubinul este adesea folosit și în practicile de vindecare și terapie cu cristale. Se crede că rubinul are următoarele proprietăți terapeutice:

 • Echilibrare Emoțională: Rubinul este considerat a fi o piatră de echilibrare a emoțiilor, ajutând la gestionarea stresului și anxietății și promovând un sentiment de calm interior.
 • Stimularea Energiei Vitale: Se spune că rubinul amplifică energia vitală și îmbunătățește starea generală de sănătate și vitalitate.
 • Îmbunătățirea Circulației Sanguine: Rubinul este asociat cu îmbunătățirea circulației sanguine și a sistemului circulator, contribuind la sănătatea cardiovasculară.
 • Valoarea în Lumea Bijuteriilor

  Rubinul este considerat una dintre cele mai valoroase pietre prețioase, alături de diamant și smarald. Valoarea unui rubin este determinată de mai mulți factori, inclusiv culoarea, claritatea, tăietura și caratajul pietrei. Rubinele de o culoare roșie intensă și pură, fără incluziuni vizibile, sunt cele mai prețuite și valoroase.

De unde cumperi bijuterii cu rubin?

Cumpără întotdeauna bijuterii din surse autorizate, pe care le poți verifica înainte. Diamondstone este locul perfect de unde poți achiziționa bijuterii cu pietre prețioase, după ce parcurgi colecția impresionantă de inele de logodnă, inele cadou, verighete, cercei, pandantive sau coliere.

Colecția de bijuterii cu rubine de la Diamondstone este definită de atenție, grijă la detalii, culoare și rafinament. Nu ai cum să rămâi indiferent la frumusețea unui rubin impecabil încastrat într-o bijuterie fabuloasă. Consultă specialiștii noștri sau programează o vizită la magazin și fă cea mai bună alegere.

Concluzie

Rubinul rămâne una dintre cele mai valoroase și apreciate pietre prețioase din lume, simbolizând dragostea, pasiunea și puterea. Bijuteriile cu rubin nu doar încântă ochiul, ci și transmit emoții profunde și semnificații speciale. Fie că alegi să porți un inel, un colier sau o brățară cu rubin, vei purta cu tine nu doar o bijuterie, ci și o poveste încântătoare și plină de însemnătate.

Așadar, îndrăznește să îți exprimi pasiunea și iubirea cu o bijuterie cu rubin și lasă frumusețea acestei pietre prețioase să-ți lumineze fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart0

No products in the cart.